Gör min blogg till din startsida

Här ska det klättras!

Jag byggde en klätterställning till min lilla dipladenia idag när jag kom hem ifrån jobbet! Får vi se om den klättrar sig uppåt och växer till sig lite =)
 
 

Måndag!

Då var det måndag igen och sista veckan som jag är i butiken i sommar! Idag har jag inte hunnit produsera så mycket faktiskt. Vart kunder och vattning och köpt lite nya blommor osv. Här kommer lite bilder iaf.
 
(Nivåbukett med blå belladonna, vita rosor, aspidistrablad och lite texas gräs)
 
(Härlig bukett med lite rosa nejlikor, lila germini, grön santini och papaver)
 
(Röda och vita mini Calanchoê)
 
(Ljusrosa mini calanchoê)
 
(Mörklila chrysantemum)
 
 

FREDAG!!

Idag har det vart fullt upp i butiken i stort sett hela dagen! Jag har mest gjort om lite grupper idag men här är iaf lite bilder.
 
(Gjorde lite nytt i dom lila cult-krukorna. Väldigt simpelt med crassula och vit sten. Stilrent!)
 
 
 
(Rosa bouganvilla)
 
(Fixade till skylten lite enkelt...)
 
(Passa på att köpa uteväxter när det fortfarande finns kvar!)
 
 
 
TREVLIG HELG!
 
 

Massor att göra men inget gjort!

Idag kändes det verkligen som att det fanns hur mycket som hellst att göra men ändå som att ingenting blev gjort...Fast gjorde ju egentligen ganska mycket saker. Jag gjorde två kondoliansbuketter till en och samma person. Hon fick en igår, i i morse, en i eftermiddags och ska få två imorgon! Jag undrar om hon har några vaser kvar ens. Men snacka om ett blomstrande hem hon har nu! Dessa två buketterna fick hon idag:
 
(Rosa rosor, vita liljor och fontängräs)
 
(Tre gula stoooora hortensia, vita alstromeria och röda rosor)
 
 
 
Sen har jag gjort lite grupper idag också. Hittade på nåt nytt spännande med stearinljus! Kolla så häftigt det blev!
 
(Murgröna på båge, vit calanchoê och två mörklila stearinljus!) Tyckte den lila färgen blev riktigt snygg mot den gråa betongen.
 
(Eftersom omväxling förnöjer så bestämde jag mig att flytta runt och exponera om lite, precis som jag brukar. Så dammade av lycktorna osm var undangömda i ett hörn och gav dom en plats på det svarta bordet. Blev ju faktiskt lite smått exotiskt med palmen och växthuset i bakgrunden, eller vad säger ni? Mysigt värre säger jag!)
 
Ja, det är min dag och i morgon är det fredag och så vart ännu en vecka slut. Nästa vecka är min sista vecka här i sommar och det är fruktansvärt tråkigt faktiskt! Jag trivs så himla bra och det är så jädrans roligt asså! Jag tror det har gjort gått för butiken att få in en liten ny virvelvind som vänt upp och ner på halva butiken några gånger. Jag minns första gången jag hade praktik på bankeryds blommor och Anette gav mig bedömningen att jag var en mycket energisk tjej...Jag tror jag börjar förstå nu vad hon menar, för jag är ta mig f*n överallt i butiek noch flänger haha! Jag börjar på ett ställe och sen kan jag gå förbi ett annat ställe och tänka nej så kan det inte se ut och så börjar jag lite där också och sen fortsätter jag på det första stället för att sedan uppstäcka ett tredje ställe att börja på! Men jag avslutar alltid det jag påbörjat iaf, så vi behöveri nte ta in någon Arga snickaren på krismöte iaf! Haha! Tack för en helt fantastisk sommar, kunder och kollegor! Det har vart fantastiskt att mitt första sommarjobb blev mitt drömyrke, som serverat på ett silverfat sådär. Eller nja, jag fick faktiskt ligga i lite för att få en plats hos dom bästa! Nu ska ni inte tro att jag är borta för alltid, ånej, så lätt slipper ni mig inte! Jag ska bara plugga ett år till och sen är det sommar igen, kanske jag är tillbaka då. Och jag är säkert tillbaka lite titt som tätt, jag har ju faktiskt praktik detta året med ;) En vacker dag dyker jag upp i butiken med ståhej, när ni minst anar det!
 
All kärlek till er på Bankeryds blomsterhandel! Ni har gjort min sommar toppen! Tack!
 
 
Oj så långt det blev! Jag har ju faktiskt klippt mig idag också, men det blev ingen bild på det. Kanske kommer någon annan dag. Sen var jag på bio ikväll med, Batman the dark night rises. Riktigt bra! Inte så himla mycket Batman men en himla bra story!
 
 
Dagens passande citat    "I'm Batman, SHHHHH"
                                      - Sheldon, The Big Bang Theory
 
 

Varmt i butiken!

Idag har det vart så j*vla varmt hela jäkla butiken asså! Det var så varmt att bosse tog in en stor golvfläkt! (Självklart glömde jag ta kort på den) Den gjorde iaf så att man inte dränktes i svett när man stod o jobbade. Tack för det! :) Det har vart jättemycket att göra idag. Tror Lotta gjorde fyra binderier på eftermiddagen, hon hann inte med nånting annat så det fick bli en heldag i butiken idag! Men mycket blev gjort. Lite nya grupper och lite gamla grupper som åkte ut. I morgon ska det möbleras om lite bland de olika lyktorna och orkidéerna. Här är lite nykomlingar i butiken!
 
(Började dagen med en kondoliansbukett för 400:-)
 
(Germini, rosor, veronica, nejlikor och fontängräs)
 
(Sedan förnyade jag alla kransarna. Simpelt men inbjudande!)
 
(Gröna och lila)
 
 
(Lite annorlunda arrangemang. Chryssantemum och calanchoê. Täckte jorden med lite sisal)
 
(Kräftskive-arrangemang som Lotta kallade dom för. Capsicum, calanchoê och haworthia)
 
Trevlig sommar på er! (Nu när den äntligen vart och hälsat på några dagar)
 
 

Avocado!

Kenny planterade en avocado kärna i min palms kruka. Och kolla vad som har hänt med den! Den har rotat sig och det har blivit ett litet, om man nu kan kalla det för ett träd...haha!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaosartat i butiken!

Ja, idag när jag kom till jobbet var Lotta i full gång med att räkna alla blommor som skulle vara till brölloppet på fredag. Det var blommor överallt verkligen! Hela kranskylen var full av hinkar! Men när jag gick hem så var allt uppsnittat och ute i butikskylen och man kunde gå in i kranskylen utan att hoppa över massa hinkar haha! Här kommer lite bilder på några av de nyinkommna blommorna!
 
(Gula stora härliga hortensia)
 
(Germini Zasu)
 
(Blå iris och blå veronica)
 
(Ros dolomiti)
 
(Lotta har gjort jättefina buketter med vit gladiolus, röda rosor, vita liljor, läderblad och aspidistrablad)
 
 

Lerkrukor, riktigt somrigt!

(Vit kalanchoê, grön sten och en grön blomma i filt som dekoration. Planterat i en lerkruka som jag skrev "Grattis" på.)
 
 
(En mindre variant dekorerad med hjärtan. Skrev "Grattis" på två st och "Tack" på två st)
 
(Hela lerkrukefamiljen! Gjorde en stor med grön chryssantemum och texten "Carpe Diem" samt "Fånga dagen" på)
 
(Hela exponeringen. En sensommar hylla!)
 
 
(Lite simpelt inslaga rosor i kruka för dom som vill ha det)
 
Detta är vad jag har produserat under dagen! Ska nog göra lite mer roliga saker med lerkrukor och texter i morgon. Mysigt ju, eller vad tycker ni?
 
 
 

Kistdekorationer....

Jag läser lite olika blomsterbloggar...Och något som verkligen stör mig är när dom gör kistdekorationer direkt på kistan, tar kort på och lägger ut på bloggen....Det känns verkligen så himla respektlöst! Jag skulle inte vilja att nån tog kort på min, säg morfars, kirsta och lägger ut på sin blogg....det är ju MIN MORFAR som ligger där under dekorationen...Usch! Fy skäms på er! Han må va död men hallå....respekt?! Om inte annat respekt mot de anhöriga? Inte fan vill dom hitta bild på sin mormors/morfars kirsta på en blogg på internet? Hemskt tycker jag det är, riktigt hemskt. Gör man dekorationen direkt på kirstan SÅ TAR MAN INTE KORT PÅ! Ta kort på de dekorationer du gör i butiken INNAN dom hamnar på kirstan, man behöver inte se kistan.

Ursäkta aggresiva inlägget...men jag ser detta allt för ofta och jag känner obehag när jag ser kistan...Tänk lite...snälla...

Seg uppdatering!

Ursäkta att jag inte uppdaterade nåt igår! Här kommer bilder från igår och idag.
 
 
 
(Vem har sagt att man inte kan sätta blommor i ljuslyktor?)
 
(Calanchoê och murgröna)
 
(Calanchoê med en skylt som jag skrev kram på)
 
 
(Ny exponering. Rosa mandevilla och rosa ljuslycktor)
 
(Nya exponeringen)
 
 
Här kommer bilder från lördagens projekt!
 
(Calanchoê och hjärtan på tråd i en liten betongkruka. Också här valde jag att sätta en "kram-skylt" i)
 
(Dagens experiment!! Snittblommor i oasis på ena halvan och krukväxter på andra. färglatt o somrigt)
 
(Blev lite ny exponering inne i krukrummet också. Det har sett så tråkigt ut senaste veckan så jag gjorde
om det helt och hållet! Krukor och ljusstakar och lite annat smått o gott för att piffa till det lite. Blev riktigt bra!)
 
Då var denna veckan slut. Vi tar nya tag på måndag.
 
                                                                                    
                                                                                        TREVLIG HELG!
                                                                         Önskar Bankeryds Blomsterhandel

Ordning och reda!

Ordning och reda i lådorna vid disken har jag gjort idag! Äntligen kanske man hittar sakerna när man letar efter dom :) Kom även lite nya krukväxter från Flower Line idag med! Det blev mörk cerise calanchoê, vit calanchoê och en förpackning med hälften vita och hälften lila kallor. Jag ville ha bara lila men eftersom lila är en vågad färg så valde Lotta att ta 50/50 med vita! Så fem vita och fem lila blev det, alla nöjda och glada. Jag tänker att man måste våga satsa för att vinna, eller hur? Så ibland får man helt enkelt testa nåt nytt! Som lila kallor, som för övrigt är riktigt riktigt fina!! En hållbar färgklick i hemmet!
 
 
 
 
 
(Mörk cerise calanchoê)
 
(Lila kallor)

Dagens buketter!

(En av våra gigantiska solrosor)
 
(Gjorde en nivåbukett med en solros, tre röda rosor, daggkåpa och lite grönt!)
 
(Dom lyser upp fint i kylen. Ska nog göra några fler imorgon!)
 
(rosa bukett med germini, alstromeria, nejlikor, brudslöja och salal)
 
(Bukett med kvistrosor, rosa rosor och brudslöja)
 
 

Nya blommor och städade krukhyllor!

Idag har jag fixat iordning bland krukorna så att alla står i färgordning. Blev riktigt bra! Hollandsbilen var här som vanligt på tisdags förmiddagen också så det blev en hel del nya fina blommor idag! Riktigt roligt att gå in i en hel lastbil full med blommor! Kan ni tänka er den synen för en nybliven florist? Värsta himelriket! Ska försöka ta kort nån gång när han kommer så ska ni få se! Här är dagens skörd av bilder iaf!
 
(Vita hörnan)
 
(Färgglada delen)
 
(Svart silvriga delen)
 
(Glas och lite diverse)
 
Och så har vi lite av dagens inköpta blommor!!
 
(Germini)
 
(Lila gladiolus, Solrosor, Vit lövkojja, tvåfärgade rosa/vita kvistrosor, rosa lejongap, Vit anastasia.)
 
(tvåfärgade rosa/vita kvistrosor)
 
(solrosor)
 
(I krukväxt väg blev det lite cyklmen)
 

Händelserik söndag!

Ja, igår var en händelserik dag. Fotades och shoppade lite! Blev dessa skorna bland annat, snygga va?
 
 
Och hela eftermiddagen och hela kvällen vart det tre olika fotosessioner. Helt galet trött jag var efteråt....Här är lite smakprov från plåtningen.
 
 
 
 
[Life is fuckt up]
 
 
 
 
 
 
Jag blev sjukt nöjd, riktigt coola bilder blev det i graffitti tunneln faktiskt!
 
 

Sisal i glascylindrar!

 
Ja, som rubriken lyder...Sisal i glascylindrar. Jag städade bland all sisal och torkade av lådor osv igår när jag jobbade. Jag tänkte att de färgerna på sisal som man använder mest kan man ju lägga i sånnahär glascylindrar så blir det lite dekoration på arbetsbänken, ser trevligare ut för både oss och kunderna! En ren och trevlig arbetsplats är en rolig och trivsam arbetsplats!
 
 

Gigantisk bukett!


Det första jag  gjorde på jobbet idag var denna stora buketten! Den blev så jäkla snygg! Blev sjukt nöjd med den.
Visst blev den fin? :)
 
 
 
 
(Rosa rosor, rosa alstromeria, vita liljor och blå veronica.)
 
 

En lugn dag i butiken

Idag har det vart lugnt i butiken så jag producerade lite och städade lite!
 
 
(Culthyllan nystädad och sorterad)
 
(Såhär kan man använda cult design)
 
(Ännu mera cult)
 
(Hitta stora vinglas som stod och dammade på en hylla så jag gjorde nåt kul med dom)
 
(Lite vit sten i glaset och en ljusrosa germini. Lila sten i provröret och silvrig tråd som jag virade runt och satte fast runt glaset, samt en murgröna som slingrar sig från provröret in i glaset och en en lila prärieklocka.)
 
Vattnet vart lite grumligt för stenen dammade lite)
 
(Bukett med lila prärieklocka, vita rosor och vit alstromeria)
 
(Bukett med lila prärieklocka, vita rosor och vit alstromeria)
 
(Bukett med lila prärieklocka, vita rosor och vit alstromeria)
 
(AZA hyllan)
 
 
(Bankeryds Blomsterhandel)
 
 
(Skylt ett sedd utifrån)
 

(Skylt två sedd utifrån)
 
 
(Skylt tre sedd utifrån)
 
(Skylt fyra sedd utifrån)
 
(Hej då butiken, vi ses igen i morgon!)
 
 

Måndag i butiken....

....betyder att alla snittblommor ska ha nytt vatten, alla krukväxter ska vattnas och alla hyllor ska torkas av så att allt är nytt och fräscht inför en ny vecka! Dagens bilder kommer här:
 
(ornithogalum och en svart randig cult kruka)
 
(Ställde in lite fina vaser i kylen. Blev riktigt somrigt!)
 
(Det må vara lycktor, men vem har sagt att man inte kan ha dom som häftig vas? Slingrade en liten
murgröna som dekoration också)
 
(Snittblommorna)
 
(Snittblommorna)
 
(Växthus 1, till vänster innomhusväxter, till höger utomhusväxter.)
 
(Växthus 2, Pelargoner i alla dess färger.)
(Pelle fyller på Lyckliga Lottorna!)
 
(Butiken/skylten)
 
(Vattning pågår!)
 
(Och lilla Dennis vill såklart också vara nere i butiken och sprida glädje!)
 
 
 
 
 

Gina tricot

Beställde hem ett par Elly coated zip jeans från GinaTricot.se häromdagen. Får se om jag älskar dom lika mycket som alla andra verkar göra! Då jag läste att dom var stora i storleken tog jag 25 i midjan (brukar ha 26/27) så får la se om dom passar :O
 

(såhär ser dom ut iaf)

Dipladenia!

Vi fick in jättefina Dipladenia i butiken idag och självklart var jag tvungen att ta med mig en hem! Så himla fina!
 
Såhär ser den ut.
Finns i olika färger så som vitt, rosa, röd, ljusrosa, gul...Det är en slingerväxt och får trattformade stora iögonfallande blommor. Superfint och tålig blomma. Gillar ljus placering och regelbunden vattning.
Blommar hela sommaren.
 

Torsdag!

Som sagt, denna veckan är en fixa-iordning-vecka! Så idag gjorde jag lite fler grupper, samt tog kort på buketterna jag gjort i veckan.
 
(Ljusrosa kalanchoë och en suculent. Dekorerat med vit sten och ett lila prickigt hjärta.)
 
(Presentförpackningar med en tvålpump från cult och en vit kalanchoë. Dekorerat med lila sisal.)
 
(Bukett med ljusrosa rosor, limonium, vit anastasia och grön chryssantemum. Dekorerat med ett hjärta i anastasien men det syntes inte så bra på bilden)
 
(Bukett med Lime nejlikor, lime anastasia, vita rosor och vit germini. Dekorerat med en limegrön fjäril)
 
(Oasis arrangemang med creme färgade nejlikor, pastell lila nejlikor och lite grön chryssantemum.)
 
 
 
 
 
 
 

Grupper, grupper och en bukett!

Idag har vi gjort ännu fler grupper! Måste ju har nåt att fylla ut skylten med :)
 
 
(Röd gula skyltningen)
 
(murgöna på båge, gul kalanchoë och lite gräs. Dekorerat med en sommrig jordgubbe!)
 
(Gul kalanchoe, röd mini ros på kruka och en häftih succulent. Även här en somrig jordgubbe som dekor, samt lite vit sten)
 
(Hög bukett i nivåer som dekoration i den rosa skyltningen. Urnan/vasen är urläcker tycker jag!)
 
(Vit lyckliga Lotta, rosa kalanchoë i en rosa hink. Dekorerat med rosa sten och en blomma av filt.)
 
(Rosa lyckliga Lotta i en vit rund kord. Dekorerat med ett limegrönt vitprickigt hjärta och fushia sisal)
 
(klicka för större bild)
 
 

Imorgon ska jag ta kort på buketterna jag gjorde idag och tidigare i veckan också! Det glömde jag ju göra idag. Dom blev iaf riktigt fina!
 
Kram!

Nya små grupper!

Gjorde lite nya grupper i butiken igår. Det har vart storröj i butiken denna veckan också. Ny skyltning, nya gruppen. In med det nya och ut med det gamla om man säger så! Men fint blir det, och ännu är det mycket kvar som ska göras så vi hugger i med nya tag varje dag!
 
Här är grupperna som hanns med att göras igår:
(Fyra små grupper med en rosa mini calanchoë som färgklick!)
 
(dekorerat med ett egengjort hjärta i ståltråd)
 
(aprikosfärgad mini calanchoë och murgröna, dekorerat med två hjärtan och rosa stenar.)

Söndag kväll!

Jahapp, det har vart en otroligt lugn helg. I lördags gjorde jag i stort sett ingenting. Idag har jag grillat med Kenny och Micke! Gott! Imorrn blir det jobba eftermiddagspass i butilken! Ska bli roligt! Tiden går fort och man har o göra hela tiden! Det gillar jag. Superhärligt att jag äntligen har hittat ett yrke som jag känner att jag kan jobba med hela livet. Att få skapa och vara kreativ och använda händerna, ja bättre yrke för lilla mig finns ju inte haha! Känns härligt att man ser fram emot att gå till jobbet liksom. Man nästan saknar det när man är ledig i två dagar på helgen haha! Vad som är ännu mer härligt och faktiskt oerhört viktigt i en människas liv; att känna sig behövd! Att känna att man gör nåt bra och att man liksom behövs. Då känns livet mer värdefullt!
 
Köpte ett fint chabby chic hjärta i butiken häromdagen också! Hängde upp det i vardagsrums fönstret. Visst blev det snyggt?!
 
 
Over N Out! // Mia

Stilrent och sommrigt i butiken!

Häromdagen exponerade vi runt lite nytt i butiken. Man måste ju förnya sig i mellanåt :) Det blev lite lavender inspirerat vid kassan och ett lila färgstänk innanför dörren! Vad tycks?
 
(Lavendel i zink-hink. Servetter med lavendelmotiv. Samt lite påsar med torkad lavendel)
 
(Lila spräckliga brudorkidéer i vita låga krukor. Lila glasbollar och för att få det lite mer dekorativt la jag
en lilja i varje!)
 
(närmare bild på glasbollarna med liljor i)
 
 
 
 
 
 
 

Hej!

Välkommen till min nya blogg först och främst. Av nån anledning skaffar jag bloggar, fixar till ett nice utseende och sedan blir det inte så mkt till bloggande...Men jag känner på nåt vis ändå att jag har nåt att kunna blogga om nu för tiden..Så why don't give it another try? Ni kan se i beskrivningen "om mig" här till vänster vad bloggen kommer handla om!
 
Enjoy! // Mia

Miss M

Blogg

RSS 2.0